Paklenica
Anica kuk - Mosoraski (350 m VI-os)
Paklenica - Anica kuk - Mosoraski
Az első pár kötélhossz...
Paklenica - Anica kuk - Mosoraski
Az első pár kötélhossz...
Paklenica - Anica kuk - Mosoraski
Az első pár kötélhossz...
Sziklamászás Paklenica-n
November 27
Mászás dátuma
2004. június 10.
Megközelítés:
2005 júniusra ígérik, hogy teljesen elkészül az autópálya. Jelenleg 5-6 óra alatt lehet eljutni Budapesttől Paklenica-ig. A határtól egy két rövidebb szakaszt leszámítva végig autópályán lehet menni.
Felszerelés:
Végig nittelt, expresszen kívül más nem szükséges
Beszállás:
A nemzeti parkban tábla jelzi az Anica Kuk felé vezető utat. Ezen elindulunk. Az út a fal alatt vezet, de nem közvetlenül. Ha a falon látunk egy kb. 20 cm hosszú karabinert, megtaláltuk a beszállást. A karabiner a turistaútról nem látható! (Parkbelépő 30 kuna per fő, a park reggel 7-kor nyit)
Mászóidő:
kb. 5 óra, de pontosan nem lehet kiszámítani, mert sokan másszák, gyakoriak a torlódások. Számítsunk ezért egész napos programra
Lejövet:
Körbe le lehet sétálni. Ha kiszálltunk az útból balra elindulva kis piros pontokat látunk a sziklán. Ezeket követve eljutunk a beszállásig.
Kemping:
A faluból a nemzeti park felé vezető út jobb oldalán. Éjjel-nappal nyitva, 2 fő egy kocsi egy sátor összesen kb. 80 kuna per éj
Irodalom:
Boris Čujić: Paklenica Climbing guide. Kapható a nemzeti park bejárata fölött lévő szuvenír boltban, de az reggel 7-kor, amikor a park nyit, még nincs nyitva! Ára:120 Kuna
Egyéb:
Az utat könnyű eltéveszteni, mert azt kétszer is keresztezi a Zlatne godine IX-es út! A könyvben ezt csak két nyíl jelzi. (A Mahoés falrajzon viszont jól látszik).
Paklenica-n bármikor szórakoztató a mászás. Mind a klíma, mind a fal felülete olyan, hogy azt akár zuhogó esőben is mászhatjuk.
BalkánBivak | Email |
Ez az oldal megtalálható a http://www.balkanbivak.hu/2004-06-10_paklenica.htm webhelyen
Utolsó módosítás: 2005. január 10.