Juliai Alpok - Suha Pisnica völgye
Jégmászás a Juliai Alpokban (Szlovénia - Triglav Nemzeti Park)
Ice climbing - Slovenia, Triglav NP
?
Ice climbing - Slovenia, Triglav NP
?
Mászás dátuma
2005. február 13.
A Suha Pisnica völgye
A Suha Pisnica völgye a Triglav Nemzeti Parkban található, és Szlovénia egyik kedvelt jégmászó helye. A völgyben számtalan különböző nehézségű és hosszúságú vízesés mászható. Az utak jellemzően több kötélhosszasak, hosszuk elérheti a 150-200 métert. Népszerűségét annak köszönheti, hogy ha a Koca Na Gozdu menedékházhoz kocsival fel tudunk menni, akkor onnan az összes vízesés 15 perc alatt gyalog megközelíthető.
Megközelítés
Budapest - Kanjska Gora (kb. 6 óra, a Karavannen tunel alagút 6,5 euró). Kranjska gora-ból a Vrsic hágó felé vezető úton található a Koca na Gozdu menedékház (1226 méteren). A menedékház előtt egy parkoló található. Innen gyalog kell továbbmennünk a Vrsic felé vezető betonúton kb. 50 métert majd balra a Prisank felé vezető turistaútra kell áttérnünk. Ez a turistaút pont a vízesések alatt halad, így ha azon megyünk a Prisank felé biztos, hogy beléjük ütközünk.
Egyéb
A Suha Pisnica völgy vízesései igen népszerűek. Korán reggel kell indulnunk, hogy elsőnek szállhassunk be népszerű utakba. De a völgyben annyi vízesés van, hogy egy-két kötélhosszas szabad utakat bármikor találunk.
BalkánBivak | Email |
Ez az oldal megtalálható a http://www.balkanbivak.hu/2005-02-13_TriglavNP_Suha_Pisnica.htm.htm webhelyen
Utolsó módosítás: 2008. január 29.